Poradna SENCOR SWS 230

Autor: Martin Cerny | Vloženo: 12.12.2010 000 15:47 | Témata: Poradna SENCOR SWS 230

Martin Cerny

Martin Cerny

Mám více dotazů...

Dobrý den, mám takový problém. Koupil jsem si tohle zařízení a moc jej nechápu. Čidlo mám venku, kde mi ukazují tři teploměry cca -0,3 a tato stanice mi ukazuje 2 stupně. Čidlo dám domu, kde je něco kolem 23 stupňů a čidlo ukazuje, že jsou jakoby venku dva stupně, přitom to čidlo je uvnitř. Tak to nechápu, kde to bere ty hodnoty. Další věc, která by mne zajímala je ta, jak to mám mít venku to čidlo. Když venku hustě sněží, jako např. teď, tak se bojím, že to to čidlo poškodí, jak ho mám tedy ochránit? Čidlo jsem měl venku a pak jsem ho vyndal a bylo cele orosené (to ještě nesněžilo) a i baterie byly orosené, nemůže se s tím nic stát? Předem děkuji :)

  • faktor82

    faktor82

    12. prosince 2010

    Mně se teplota od jiný meteostanice (Hyundai) liší vždy tak o 2 stupně (nahoru). Problém je i ten, že meteostanice Sencor teplotu zaokrouhluje na celá čísla (nahoru nebo dolu?). Ohledně tý teploty uvnitř/venku, stačí vypojit stanici ze zástrčky a vyndat z ní baterky, po chvíli vše zapojit a teplota by měla už naskočit v pořádku.

    Je pravda, že výrobce "přikazuje" mít čidlo na chráněném místě před vlhkostí a vodou, ovšem, to není vždy možné. Mám ho na parapetu za barákem a radši se nestarám, co se s ním děje :) Jen by mě zajímalo, kde sehnat jednou náhradu? :)) Musím říct, že čidlo tam mám celoročně a přestalo fungovat jen jednou, když se zaklínil mezi baterky a deklík malej pavouček :)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.