Poradna SENCOR SWS 230

Autor: | Vloženo: 09.01.2013 000 09:41 | Témata: Poradna SENCOR SWS 230

Signál DCF

Dobrý den, chci se zeptat, kde je problém, když při prvotní instalaci stanice jsem měla na mnoha místech plný signál DCF tedy tři "pomlčky", ale po výměně baterií za lithiové na venkovním čidle, nemohu signál nikde v bytě najít... Ikdyž jsem chtěla stanici nechat běžet bez signálu a čas nastavit ručně, posléze mi zmizela venkovní teplota (--). Přičemž mi tohle vše začalo dělat až 3 týdny po zakoupení. Baterie jsou do -40 st... Stále nějaké nervy ...

  • Michal Holeš

    Michal Holeš

    9. ledna 2013

    Dobrý den, s tímto mám stejnou zkušenost. Nakonec jsem zjistil, že je důležité mít stanici co nejblíže k oknu. Mezi stanicí a čidlem pak nesmí být delší vzdálenost jak 5 metrů, pak vypadává spojení s venkovním čidlem. Tuto vzdálenost ještě zkracují např. dobře těsnící plastová okna. Prostě a jednoduše má stanice slabý zesilovač a tak příjem signálu jak ze satelitu tak z čidla jí dělá na delší vzdálenosti problém. Již půl roku mám tuto stanici 2 metry od okna ve stěně a vše pracuje jak má bez problémů a venku v čidle mám klasické alkalické baterie a mráz, nemráz, funguje to dobře.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      9. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Dobrý den. Děkuji za radu. Zkoušela jsem dát venk.čidlo za okno, ze vnitř před okno pak stanici. Teplota venkovní se objevila..tudíž zřejmě signál na venk.čidlo dosahoval. Ale síla sinálu DCF byla zase ta nejslabší... DCF již v bytě nemohu vyhledat. To bude možná na reklamaci.. Jelikož vím, že před pár týdny jsem jej měla.


    • Michal Holeš

      9. ledna 2013 - Michal Holeš

      Též si myslím, že je to na reklamaci, protože sílu signálu mám stále na maximu. (nikdy se mi nestalo, že bych měl dvě nebo jen jednu čárku, vždy jen všechny tři)) Bateriemi to tedy určitě není a tak si ušetřete peníze nákupem dalších a doporučuji zboží reklamovat a pokud to ještě nebylo 6 měsíců od koupě, máte právo si vybrat stejný nový kus výměnou, nikoliv jen opravu jak plno prodejců tvrdí. Přeji Vám hodně štěstí a pevné nervy.


    • Anonymní uživatel

      9. ledna 2013 - Anonymní uživatel

      Děkuji za rady. Nyní jsem zkusila dát znovu stanici blíže k čidlu a již přeblikávají čárky, tak snad se to zastaví na třech :) děkuji.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.