Poradna IROX EBR606

Autor: | Vloženo: 20.09.2012 000 23:40 | Témata: Poradna IROX EBR606

Ikona rádiového příjmu

Mám zapnutý příjem seřízení času-ON.
1. Při tomto zapnutí-má být na displeji zobrazena ikona rádiového příjmu?
Kdy se tato ikona na displeji zobrazuje?
Pří nastavení budíku je ikona viditelná.

2. Kdy se seřizuje čas?
Jak jsem stanici poprve zapojil,k automatickému seřízení nedošlo!!!

3. Které symboly na displeji stanice při provozu svítí?
Dají se zobrazit???

Děkuji moc za odpověď. Pavel Sikora

  • 25. září 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    ad.1:
    Ikona rádiového příjmu je zobrazena pokud již stanice přijala DCF signál. U tohoto typu stanice ovšem DCF signál nevyhledává hl. jednotka, ale venkovní čidlo. Pokud tedy čidlo vyhledává DCF signál na displeji stanice není ikona zobrazena. Jakmile dojde k přenesení přesného času z čidla do meteostanice ikona se rozsvítí. Důležité je tedy mít sladěné čidlo s meteostanicí, aby mohl být čas řízen DCF signálem. Je možné, že při nastavení budíku je ikona DCF signálu částečně viditelná i když není čas naladěn. Ikona budíku je totiž těsně nad ikonou DCF signálu a zřejmě dochází k prosvítání modrého světla od LED diody.

    ad.2:
    Jak jsem již zmínil, u tohoto typu stanice je nutné mít sladěné čidlo s hl. jednotkou, aby došlo k přenesení přesného času. U těchto meteostanic dojde k příjmu DCF signálu většinou do 30min. Pokud se to nepodaří do této doby tak je DCF signál zřejmě v místě provozu slabý. V takovém případě je dobré ještě počkat do druhého dne, protože většinou dojde k naladění DCF signálu v nočních hodinách. Pokud se DCF signál nenaladí ani do druhého dne, doporučuji přemístit venkovní čidlo na jiné místo a postup opakovat. Důležité je umístit čidlo mimo kovové konstrukce apod. Pokud se stále nedaří naladit DCF signál, bude se zřejmě jednat o závadu na venkovním čidle.

    ad.3:
    Při běžném provozu na displeji stanice svítí ikona předpovědi počasí, šipka tendence tlaku, aktuální čas, symbol příjmu DCF signálu (je-li naladěn), symbol budíku (je-li aktivován), vnitřní teplota, venkovní teplota a číslo kanálu venkovního čidla. Pokud nejsou v hl. jednotce vloženy baterie, nebo jsou-li slabé svítí ikona slabých baterií.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.